"Ziet een iPad er tegenwoordig zo uit?"

Om een serieus onderwerp nog serieuzer te laten lijken, dacht nieuwsanker Simon McCoy gisteren dat een iPad in de handen wellicht een goede optie zou zijn. Maar toen hij eenmaal aangemaand werd om zijn bericht over het laten overnachten van dronkaards in aparte cellen te beginnen, vergiste hij zich in zijn haast van “nieuwsaccessoire”. McCoy had immers een pak kopiepapier in zijn handen genomen.

Of hij tijdens het item van zijn blunder bewust was, was niet duidelijk, want de ervaren anker ging onverschrokken voort met het brengen van het bericht. Maar de kijkers hadden het wel opgemerkt en twitterden berichten als "Waarom gebruikt McCoy printerpapier als iPad?", "Ziet een iPad er tegenwoordig zo uit?" en "Was hij dit keer weer aan ’t slapen?", verwijzend naar een eerder incident, waarbij McCoy de indruk gaf een dutje te doen op de nieuwsdesk.

BBC stuurde na het voorval volgende verklaring de wereld in: "In de plaats van zijn tabletcomputer te pakken om vast te houden tijden het bericht, nam hij per gissing een stapel papieren mee die naast hem lag. Omdat zijn rechtstreekse interventie niet kon uitgesteld worden, kon hij de items in zijn handen niet meer wisselen. Dus is hij het pak maar blijven vasthouden."

McCoy zelf lachte via Twitter het voorval weg met: "Stay classy, United Kingdom."

lees ook