Biografische film over JD Salinger in de maak

The Weinstein Company gaat een biografische film maken over het leven van schrijver JD Salinger. Wie erin gaat meespelen, is nog niet bekend.

De film zal focussen op het leven van de schrijver, in de periode van de Tweede Wereldoorlog tot de publicatie van "Catcher in the rye" in 1951, en zal onderzoeken "welk effect oorlog kan hebben op een kunstenaar".

Het scenario is van Shane Salerno, die ook al een documentaire maakte over de schrijver. Salerno deed jarenlang onderzoek naar de schrijver en publiceerde onlangs een 700 pagina's tellend boek over hem.

"The catcher in the rye" is een portret van de rebelse tiener Holden Caulfield. Daarna volgden wel nog kortverhalen en novelles. In 1965 stopte hij met publiceren en trok hij zich terug uit het openbare leven. Hij stierf in 2010 op 91-jarige leeftijd.