Gesprekken over verkoop van Dexia Asset Management

De restgroep Dexia is exclusieve gesprekken begonnen over de verkoop van het vermogensfiliaal Dexia Asset Management. New York Life Investments is geïnteresseerd in dat filiaal.

In juli was de geplande verkoop van Dexia Asset Management (Dexia AM) aan GCS Capital uit Hongkong afgeblazen. Dat had toen 380 miljoen euro kunnen opleveren voor de noodlijdende restgroep Dexia. 

Vanavond heeft Dexia dan bekendgemaakt dat er exclusieve gesprekken over Dexia AM begonnen zijn met New York Life Investments. Die gaan over de volledige verkoop van Dexia AM.

De gesprekspartner is een onderdeel van New York Life Insurance, een belangrijke beheerder van verzekeringen in de VS met een beheerd vermogen van 388 miljard dollar. New York Life Investments is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld.

Laatste grote troefkaart van Dexia

Dexia AM is het laatste grote onderdeel van de groep Dexia die verkocht moet worden. Als de opbrengst meevalt, is dat een opsteker voor de Belgische, Franse en Luxemburgse overheid die zware waarborgen voor Dexia hebben gegeven.

De vermogensbeheerder heeft kantoren in Brussel, Parijs, Luxemburg en de Australische stad Sydney. Dexia AM is actief in Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Australië, en beheert een vermogen van 73 miljard euro.