Lufthansa spreidt miljardenorder over Boeing en Airbus

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een bestelling van 59 langeafstandstoestellen gespreid over de rivalen Boeing én Airbus. Het grootste order uit de bedrijfsgeschiedenis vertegenwoordigt een waarde van 19 miljard dollar (14 miljard euro). Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
AP2013
(Archieffoto)

Boeing mag 34 toestellen van het type 777-9X leveren en Airbus 25 A350-900's. De vliegtuigen worden gebruikt om de langeafstandsvloot van de Duitse luchtvaartmaatschappij te verjongen.

De eerste Airbussen worden in 2016 geleverd, de eerste Boeings in 2020. De laatste toestellen worden pas in 2025 geleverd. De vervanging van vooral viermotorige oude toestellen moet het brandstofverbruik met 25 procent terugbrengen.

Lufthansa spreekt over de grootste private investering in de Duitse industriële geschiedenis.