Michèle Sioen wordt voorzitster van het VBO

Michèle Sioen, de topvrouw van het textielbedrijf Sioen Industries, wordt in mei volgend jaar de nieuwe voorzitter van het Verbond van Vlaamse Ondernemingen. Ze wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van het VBO.
BELGA/VERGULT

Huidig voorzitter Pierre Alain De Smedt heeft Michèle Sioen voorgesteld en de andere bestuurders hebben die keuze unaniem bekrachtigd. In mei volgend jaar wordt Sioen voorzitter van het VBO voor een periode van drie jaar.

Sioen wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van het VBO. Ze zal er samenwerken met gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans die al enthousiast op haar komst gereageerd heeft.

Michèle Sioen is sinds 2005 CEO van Sioen Industries. Ze is sinds vorig jaar vicevoorzitter en was tussen 2007 en 2010 voorzitter van Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie.

Ze is ook bestuurder bij onder meer Belgacom, ING België en D'Ieteren.