Recordopbrengst voor "GTA V" tijdens eerste 24 uur

"Grand theft auto V" heeft tijdens de eerste 24 uur na de release meteen een record gebroken. Het langverwachte vijfde deel van het computerspel heeft meteen 592 miljoen euro opgeleverd.

Het vorige record stond op naam van "Call of duty: Black ops 2". Dat game behaalde na 15 dagen de mijlpaal van 1 miljard dollar (740 miljoen euro). Experts verwachten dat "Grand theft auto V" deze mijlpaal deze week al haalt. "Nooit bracht een computergame zo snel zo veel geld op in de geschiedenis van ons bedrijf", meldt Take-Two Interactive Software.

"Grand theft auto V" kwam dinsdagavond uit. Het productiebudget bedroeg ongeveer 200 miljoen euro. Volgens kenners komt dat overeen met het budget van blockbusters uit Hollywood. "Grand theft auto IV" bracht in de eerste week, in april 2008, 370 miljoen euro op. Dat was toen ook al een record.