Treinverkeer Brussel-Gent weer normaal

Het spoorverkeer tussen Brussel en Gent kan opnieuw normaal verlopen. Dat heeft woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel vrijdagochtend gemeld. Gisteren was er grote hinder nadat in Denderleeuw een bovenleiding beschadigd geraakt was.

Rond 15.45 uur was de bovenleiding in de vertakkingszone tussen Denderleeuw en Melle gebroken. Hierdoor lag het treinverkeer op de hoofdspoorlijn tussen Brussel en Gent stil tussen Denderleeuw en Gent-Sint-Pieters. Alle P-treinen werden geschrapt. Andere treinen werden via Aalst omgeleid. Een trein met 300 reizigers stond een tijdlang stil op het traject.

Omstreeks 17.15 uur slaagde Infrabel erin een van de twee sporen op de spoorlijn vrij te maken. Technici hebben de hele nacht gewerkt om de schade te herstellen. Omstreeks 4 uur was de klus geklaard. Daardoor is er sinds de ochtendspits opnieuw normaal spoorverkeer mogelijk tussen Brussel en Gent in de beide richtingen.

Wel zijn vrijdagochtend twee piektreinen afgeschaft op de verbinding van Kortrijk naar Schaarbeek. Zowel de trein van 5.57 uur als die van 6.39 uur is geschrapt.