"11 gewonden bij schietpartij in Chicago"

In een park in de Amerikaanse stad Chicago zijn verschillende mensen gewond geraakt bij een schietpartij. Er zouden 11 gewonden zijn, onder wie ook een 3-jarig kind. Er zouden geen doden gevallen zijn.
2013 Getty Images

Rond 22.15 uur plaatselijke tijd (5.15 uur bij ons, red) opende een schutter het vuur op een groep mensen in het South Side Park in Chicago. "Verschillende mensen werden geraakt door de kogels", verklaarde de politie.

Volgens lokale media zijn elf mensen gewond geraakt, tien volwassenen en een kind van 3 jaar. Drie gewonden, onder wie het kind, werden naar het ziekenhuis gebracht en zouden er erg aan toe zijn, maar dat kon de politie nog niet bevestigen.

Begin deze week vielen in Washington DC nog twaalf doden en acht gewonden bij een schietpartij op een basis van de Amerikaanse marine. President Obama pleitte nadien nogmaals voor strengere regels voor wapenbezit: hij zei dat mensen die wapens kopen, strenger gecontroleerd moeten worden.