"ICT personality of the year" wordt spoorbaas

Jo Cornu, de nieuwe topman van spoorwegmaatschappij NMBS, heeft al verschillende topfuncties bekleed in het Belgische bedrijfsleven. Hij was onder meer actief bij het telecombedrijf Alcatel en bij Agfa-Gevaert.
BELGA/WAEM

Jo Cornu is geboren in 1944. Van opleiding is hij burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde.

Van 1982 tot 1984 was Cornu CEO van Mietec in Oudenaarde, fabrikant van chips-op-maat van Alcatel. Daarna werd hij topmanager bij Bell Telephone, lid van de raad van bestuur bij het telecombedrijf Alcatel, COO (chief operating officer) bij Alcatel en voorzitter van de raad van bestuur van Alcatel.

Sinds 2010 is hij lid van de raad van bestuur van elektriciteitsproducent Electrawinds uit Oostende, onder meer bekend van zijn windmolens op zee.

In 2010 is Cornu door Data News nog verkozen tot "ICT personality of the year". Dat is zeg maar de Oscar van de Belgische IT-sector. Cornu kreeg de onderscheiding voor zijn werk bij Alcatel en Gevaert.