Aandeel Empire State Building kost helft toegangsbewijs

De beursgang van de trust achter het Empire State Building in New York staat voor de deur. Een datum is er nog niet, maar in het geactualiseerde prospectus staan wel de nodige financiële details. Zo zal een aandeel tussen 13 en 15 dollar kosten of zowat de helft van een toegangsticket voor het dakplatform van het gebouw. Dat kost 27 dollar.
Associated Press / Source : AP
Het Empire State Building op Manhattan in New York (links).

De familie Malkin, die het Empire State Building controleert, wil 71,5 miljoen aandelen naar de beurs brengen. Tegen de maximumprijs zou ze daarmee 1,07 miljard dollar (bijna 800 miljoen euro) ophalen.

De beursgang van Empire State Realty Trust omvat behalve het beroemde gebouw nog 17 andere onroerende goederen in Manhattan en omstreken. Analisten gaan ervan uit dat de beursintroductie in oktober zal plaatsvinden.

De beursgang werd negentien maanden geleden aangekondigd. In mei verklaarden de aandeelhouders zich akkoord met de beursgang op de New York Stock Exchange. Ook na de beursintroductie houdt de familie Malkin de touwtjes in handen, dankzij speciale aandelen met bijzonder veel stemrechten.

De 433 meter of 102 verdiepingen hoge Empire State Building werd in 1931 afgewerkt. De op een na grootste toren van New York wordt elk jaar door honderdduizenden toeristen bezocht.