Cate Blanchett maakt regiedebuut met "Het diner"

Cate Blanchett maakt haar regiedebuut met de internationale verfilming van "Het diner" van de Nederlandse schrijver Herman Koch. De Amerikaanse acteert al 20 jaar en zal nu voor het eerst regisseren. Het is nog niet duidelijk of ze ook zal meespelen in de film.

Gisteren raakte nog bekend dat "Het diner" het meest vertaalde Nederlandse boek is. Het vertelt het verhaal van twee bevriende koppels, die tijdens een etentje moeten beslissen hoe ver ze gaan in het beschermen van hun tienerzonen.

Regisseur en scenarioschrijver Oren Moverman schrijft het scenario. Blanchett speelde mee in films als "Babel", "The curious case of Benjamin Buton" en "Blue Jasmine".

Van "Het diner" is er ook al een Nederlandse verfilming van scenarioschrijver en regisseur Menno Meyjes. Tekla Reuten, Kim van Kooten en Daan Schuurmans spelen de hoofdrollen. Vanaf november zal de film in de Nederlandse zalen te zien zijn.