Dakloze eerlijke vinder krijgt een enorme beloning

Enkele dagen geleden haalde Glen James de wereldpers nadat werd bekendgemaakt dat hij een rugzak vol geld en cheques had bezorgd aan de politie. De dakloze eerlijke vinder had de 30.000 euro in de zak zelf goed kunnen gebruiken, maar door zijn eerlijkheid mag hij nu rekenen op een veelvoud van dat bedrag.

De mooie daad van de zwerver in Boston werd opgepikt door tientallen binnen- en buitenlandse media. Op internet werd terstond een inzamelingsactie op poten gezet om de man te belonen en tot dusver staat er ruim 93.000 dollar op de teller, ofwel 68.000 euro.

Begin deze week werd James nog in de bloemetjes gezet voor zijn eerlijke daad. "Ik zou nog geen cent voor mezelf hebben gehouden", zei hij tijdens de dankceremonie. "Ik ben erg religieus en God heeft altijd goed voor mij gezorgd." Doordat de politie de herkomst van de rugzak kon achterhalen, kwam het geld snel bij de rechtmatige eigenaar terecht.

Ethan Whittington, de initiatiefnemer van de inzamelactie, is tevreden met het succes. "Het geeft een goed gevoel te weten dat iemand beloond wordt voor zijn eerlijkheid. Als we het leven van één iemand kunnen veranderen, dan kunnen we ook de wereld veranderen." Whittington poogt ook James aan een tijdelijk huis en een job te helpen.

De eerlijke vinder zelf bevindt zich in de zevende hemel. "Deze donaties gaan me helpen helemaal opnieuw te beginnen", klinkt het enthousiast.
 

lees ook