Geen Sinterklaashuis meer in Leuven

Er komt dit jaar geen Sinterklaashuis in Leuven. De stad moet besparen en dus is er geen geld meer voor het buitenverblijf van de Sint.

Sinds 2011 kreeg Sinterklaas in de weken voor 6 december een verblijfplaats in het oude stadhuis op de Grote Markt. Die traditie kostte 200.000 euro. Te veel, zegt schepen voor Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V) in Het Nieuwsblad.

"Wegens besparingsmaatregelen zijn er geen kredieten meer beschikbaar voor dit kwalitatief hoogstaande en succesvolle initiatief dat veel kinderen aantrok. De overheden hebben het financieel moeilijk."

In 2012 waren alle tickets voor het Sinterklaashuis, 11.500 in totaal (aan 5 of 10 euro, voor respectievelijk Leuvense en niet-Leuvense kinderen) in een mum van tijd uitverkocht. Een goedkoper Sinterklaashuis is niet meteen aan de orde.