Grid Animation "Europese animatieproducent van het jaar"

Grid Animation, de animatiestudio- en producent uit Gent, heeft de titel van "Europese animatieproducent van het jaar" gekregen. Dat gebeurde tijdens het Cartoon Forum, een pan-Europees coproductie- en financieringsplatform voor animatieprogramma's.

Zowel Jan Goossen als Mark Mertens van Grid waren aanwezig om de onderscheiding in ontvangst te nemen. "We hebben deze prijs absoluut te danken aan het grote enthousiasme van alle medewerkers", zegt Goossen. De onderscheiding is een vorm van erkenning uit de sector. Het zijn namelijk de meer dan 850 aanwezige producenten, tv-aankopers, distributeurs, financiers en fondsen die de winnaar aanduiden.

Grid werd in 1995 opgericht als postproductiebedrijf gespecialiseerd in o.a. 3D, visuele effecten, karakteranimatie, montage. Het werkte mee aan speelfilms als "De helaasheid der dingen" (foto in tekst), "Groenten uit Balen", "Les triplettes de Belleville" en tv-reeksen als "Katarakt", "Vermist" en "Code 37".

Tijdens Cartoon Forum heeft Grid twee nieuwe projecten voorgesteld: "Little Luke and Lucy", een animatieserie gebaseerd op "Junior Suske & Wiske"-voorleesboeken en de animatiereeks "Klincus".