Koningin Mathilde bezoekt Magritte-expo in MoMa

Koningin Mathilde heeft vandaag in avant-première de tentoonstelling bezocht die het museum van moderne kunst in New York (MoMA) aan de Belgische kunstschilder René Magritte (1898-1967) wijdt. Het was de laatste dag van haar bezoek aan de stad.

"Magritte: The mystery of the ordinary, 1926-1938" is toegespitst op de jaren waarin de surrealistische kunstenaar doorbrak. De expositie loopt van 28 september 2013 tot 12 januari 2014, voordat ze naar Houston en Chicago verhuist.

Er zijn in totaal een 80-tal werken te zien uit de vroege periode van Magritte. Het bekende kunstwerk "Ceci n'est pas une pipe" maakt ook deel uit van de tentoonstelling. De koningin poseerde bij het werk voor de Belgische fotografen.

Magritte is bijzonder populair bij Amerikaanse jongeren, zo kreeg koningin Mathilde te horen. De tentoonstelling gaat volgende week open voor het grote publiek. Het Museum of Modern Art in New York wijdde in 1965 een eerste retrospectieve aan Magritte. De kunstenaar woonde toen de opening bij, twee jaar voor hij in Brussel overleed.