Koningin Mathilde ontmoet VN-baas Ban Ki-moon

Koningin Mathilde heeft donderdagmiddag in New York een ontmoeting gehad met secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties. De Belgische koningin en Ban spraken onder meer over haar activiteiten ten bate van Unicef en het Global Compact.

Koningin Mathilde is al jaren erevoorzitster van Unicef België, de Belgische tak van de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Ook als koningin wil Mathilde die functie blijven opnemen.

Ban bedankte de Belgische koningin voor haar inspanningen ten voordele van het UN Global Compact, een initiatief waarvan Ban de leiding heeft genomen en dat bedrijven uitnodigt om principes ter bescherming van de kinderrechten te onderschrijven, aldus MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die het gesprek bijwoonde.

Koningin Mathilde neemt deel aan een top over het Global Compact, die donderdag en vrijdag plaatsvindt op de VN-zetel in New York. Het gaat om de eerste echte buitenlandse reis van de vorstin sinds haar man, koning Filip, op 21 juli de troon besteeg.