Nu al 97 doden door noodweer in Mexico

Het aantal doden door het aanhoudende noodweer in Mexico is opgelopen tot 97. Bijna 70 mensen worden nog vermist. Het stadje La Pintada werd bedolven onder een lawine van modder en rotsen, en is bijna helemaal van de kaart geveegd.

Mexico werd afgelopen weekend getroffen door twee tropische stormen: Manuel aan de westkust en Ingrid aan de oostkust. Manuel won gisteren opnieuw aan kracht en de orkaan is nu op weg naar het noorden van het land.

Het noodweer veroorzaakte in heel Mexico overstromingen en aardverschuivingen. Het bergdorpje La Pintada werd bedolven onder een lawine van modder en rotsen, en is bijna helemaal van de kaart geveegd. De storm eiste daar al zeker 15 doden en bijna 70 inwoners zijn nog vermist.

In de populaire badstad Acapulco zitten nog steeds tienduizenden toeristen vast. De autoriteiten denken dat de wegen die Acapulco met Mexico-Stad verbinden vrijdag weer kunnen worden vrijgegeven.