PS is boos wegens bezoek aan Assad in Syrië

De Franstalige socialisten zijn niet te spreken over de ontmoeting die Europees parlementslid Véronique De Keyser gehad heeft met de Syrische leider Bashar al-Assad. Dat gebeurde tijdens een persoonlijk bezoek aan Syrië.

"Ongepast en onbegrijpelijk", zo fulmineert de PS in een mededeling tegen de actie van Véronique De Keyser. Het Europees parlementslid had een persoonlijke reis naar Syrië gemaakt om er vluchtelingenkampen te bezoeken.

Tijdens die reis kreeg ze ook een uitnodiging voor een ontmoeting met de Syrische leider Bashar al-Assad en De Keyser is daar op ingegaan. 

Assad zou haar gezegd hebben dat hij zich niet vastklampt aan de macht, maar dat hij ook geen zinkend schip wil verlaten. Ze beweert dat hij op zoek is naar een politieke uitweg en dat hij wil praten met de oppositie.

De PS kan echter niet lachen met het bezoek en zeker niet met de ontmoeting. De Keyser geeft toe dat ze lang getwijfeld heeft of ze Assad wel wou ontmoeten, maar "wie naar Syrië gaat, gaat ofwel naar de kant van de rebellen of naar de kant van de regering", zegt ze.