Puntentelling Songfestival wordt transparanter

De European Broadcasting Union (EBU) gaat transparanter communiceren over de puntentelling van het Songfestival. Alle uitslagen per jurylid per land zullen worden bekendgemaakt en ook de televotingresulaten worden apart bekendgemaakt.
Emmelie de Forest won dit jaar voor Denemarken.

Daarnaast zal de EBU al op 1 mei de namen van alle juryleden bekendmaken, een week voor de eerste halve finale in Kopenhagen (op 6 mei 2014). Tot nu moesten de namen van de leden van de vakjury geheim blijven tot de puntentelling tijdens de finale. 

Vanaf volgend jaar zullen alle resultaten per jurylid meteen na afloop van de finale worden gepubliceerd. Ook de televotingresultaten worden nog eens apart bekendgemaakt. Wie in 2012 of in 2013 al in de vakjury zat, zal in 2014 niet meer worden geselecteerd.

"Door meer transparantie te creëren, hopen we dat het Songfestival kan voortbouwen op zijn succes", zegt Jon Ola Sand van de EBU.

Dit jaar won Emmelie de Forrest voor Denemarken het Eurovisiesongfestival. Onlangs doken er nog berichten op over omkooppogingen bij de puntentelling van het Songfestival door onder meer Azerbeidzjan.