Tijger bijt verzorger dood in dierentuin in Münster

In de Allwetterzoo in de Duitse stad Münster heeft een tijger gisteren een van zijn verzorgers doodgebeten. De brandweer kon de 56-jarige man snel uit de kooi bevrijden, maar alle hulp kwam te laat. Het incident gebeurde voor de ogen van enkele bezoekers.

De 56-jarige verzorger zou de twee tijgers van de dierentuin van het buitenverblijf naar binnen hebben willen brengen. Toen hij dacht dat ze binnen waren, stapte hij het buitenverblijf in om het schoon te maken.

Vermoedelijk heeft de man een luik vergeten dicht te doen en is een van de tijgers toch weer naar buiten gegaan. De tijger, Rasputin genaamd, besprong zijn verzorger en doodde hem met één beet in de nek.

Het incident gebeurde voor de ogen van enkele bezoekers van de dierentuin. Volgens Duitse media liepen die echter geen moment gevaar.

Dierentuindirecteur Jörg Adler spreekt van een menselijke fout en zegt dat tijger Rasputin geen blaam treft, omdat hij zijn territorium instinctief verdedigde tegen een indringer.