Topman Bellens verkocht aandelen van Belgacom

Didier Bellens, topman van Belgacom, heeft eerder deze week 170.000 aandelen van zijn bedrijf verkocht. Dat gebeurde nadat bekend raakte dat Belgacom het slachtoffer was geworden van een computerinbraak.

Het gaat om een pakket van 170.000 aandelen van Belgacom die CEO Bellens verkocht heeft. Dat zou hem 3,21 miljoen euro opgeleverd hebben, maar hoeveel Bellens daarvan netto overhoudt, is niet bekend. Er is overigens ook niets verkeerds mee.

Wel is opvallend dat de verkoop gebeurde een dag nadat bekend was geraakt dat Belgacom het slachtoffer was geworden van een computerinbraak. Die zou het werk geweest zijn van de Britse geheime dienst GCHQ.

Na het bekendmaken van het nieuws, werd gevreesd voor een daling van de beurskoers van Belgacom. Dat bedrijf kreeg onlangs echter ook nog een andere klap te verwerken, toen bleek dat voorzitter Michel Moll als "strategisch consultant" een miljoen euro ontvangen had van het Chinese bedrijf Huawei. Dat bedrijf heeft nauwe banden met het Chinese leger en wordt verdacht van hacking van computernetwerken en spionage.