"Dood van een schaduw" heeft 25e prijs beet

De korte film "Dood van een schaduw" van Tom Van Avermaet heeft op het Sapporo Shorts Fest in Japan de Grand Prix, de hoofdprijs van het festival, behaald. Het is al de 25e onderscheiding voor de film, die eerder dit jaar een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

De triomftocht van "Dood van een schaduw" begon net een jaar geleden op het LA Shorts Fest, waar hij werd uitgeroepen tot Best of the Fest. het leverde de film meteen een plaats op de longlist voor de Oscars op: uiteindelijk werd hij ook genomineerd.

Sindsdien volgden de selecties en prijzen elkaar op. "Dood van een schaduw" werd al voor meer dan 90 festivals geselecteerd. Binnenkort is hij te zien in o.a. Londen, Montpellier, Namen en Bagdad.

"Dood van een schaduw" vertelt het verhaal van een gestorven soldaat, gespeeld door Matthias Schoenaerts. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen.