"Een moordontbijt voor de echte man"

Het is misschien niet de belangrijkste reden waarom vrouwen vallen voor de tv-figuur Dexter. Maar het feit dat hij een "killer breakfast" maakt, is zeker een enorm pluspunt voor deze "seriemoordenaar met immens hoog knuffelgehalte". Dit weekend neemt hij na acht seizoenen onherroepelijk afscheid van het publiek. En dus ook van zijn ontbijt dat bijna even belangrijk werd als het personage zelf.

Al vanaf het eerste seizoen werd het ontbijt van Dexter grondig geanalyseerd: een voldoende dik gesneden stuk ham, gebraden in een pan, een spiegelei, afgewerkt met een scheutje tabascosaus (of een andere saus), vers gezette koffie, gemaakt in een French Press en een glas vers geperste bloedsinaasappelen.

Kookblogs zagen in de populaire begingeneriek van de serie een reden om het belang van het ontbijt te onderstrepen. Vooral het hoge gehalte aan vitamine C, dankzij het vers geperste sinaasappelsap, werd geloofd. Voor het te hoge cholesterol- en suikergehalte werden dan weer alternatieven aangeboden. Sommige webkoks breidden het ontbijt van Dexter uit tot een heuse brunch, "al is daar niet veel meer voor nodig dan wat er nu bereid wordt".

"Het is niet alleen belangrijk dat hij ontbijt, al even belangrijk is de tijd die hij ervoor vrijmaakt", reageerden vrouwen op lifestylewebsites. Of, "Wie ontbijt zoals Dexter, ontbijt als een echte man. En is dat niet wat we zoeken in onze eigen man?", "Zelfs wanneer hij ontbijt maakt, is Dexter beangstigend. Charmant beangstigend." en "De ontbijtroutine lijkt zo alledaags, al heb ik die hier allang niet meer meegemaakt. Stuur me die man."

En niet onbelangrijk: na het ontbijt flost Dexter (“Een man met mondhygiëne!”). Waarop de kookwebsite Full, Fit and Fine kortweg maar duidelijk reageerde met "Yay!".

Mocht u alsnog inspiratie willen opdoen voor een stevig ontbijt:

lees ook