Al Shabaab eist aanslag op winkelcentrum op

De Somalische terreurbeweging al Shabaab heeft de aanslag opgeëist op het winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Bij de schietpartij zijn volgens de Keniaanse president 39 mensen gedood, 50 raakten gewond. Een groep gewapende mannen drong het winkelcentrum Westgate binnen en begon te schieten.
AP2013

Het Keniaanse leger heeft het winkelcentrum omsingeld. Binnen in het gebouw zouden de daders nog mensen gijzelen.

Rond 11 uur vanmiddag, onze tijd, drong een gewapende groep al schietend het luxueuze winkelcentrum Westgate binnen. Buiten het gebouw vielen er al verschillende doden, maar het dodental zal ongetwijfeld stijgen, want in het winkelcentrum liggen waarschijnlijk nog veel meer lichamen.

Een Belgisch koppel met een kindje en een jonge vrouw die stage loopt bij de VN, bevonden zich in ook het gebouw op het ogenblik van de aanval. Zij konden zich net op tijd in veiligheid brengen.

De Somalische islamitische terreurbeweging Al Shabaab had er eerder al mee gedreigd om het winkelcentrum aan te vallen, als vergelding voor het optreden van Keniaanse troepen in Somalië tegen Al Shabaab. Via haar Twitter-account heeft de beweging nu de aanslag opgeëist. Getuigen melden dat de aanvallers het gemunt hadden op niet-moslims. Mensen die een Arabische tekst konden lezen, lieten ze gaan, wie dat niet kon, werd neergeschoten.

Het Westgate Shopping Centre is een winkelcentrum voor rijke Kenianen en expats, in de westelijke voorstad Westlands.

AP2013

Meest gelezen