Noord-Korea gelast ontmoeting tussen gescheiden families af

Het regime in Noord-Korea heeft aangekondigd dat de ontmoeting tussen families die gescheiden werden door de oorlog voor onbepaalde tijd is uitgesteld. De ontmoeting had normaal gezien binnen vier dagen moeten plaatsvinden.
In 2010 vond voor het laatst zo'n reünie plaats.

"De hereniging van gescheiden families en gezinsleden wordt uitgesteld totdat er weer in een normale sfeer kan worden gepraat en onderhandeld", zo citeert het staatsagentschap KCNA het Noord-Koreaanse Comité voor de Vreedzame Hereniging van Korea.

Het overheidsdepartement wijt het uitstel aan de "vijandige" politiek van Seoul. Met name de gezamenlijke militaire oefeningen met de Verenigde Staten zouden het communistische regime in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten zijn.

Noord- en Zuid-Korea hadden eind augustus een overeenkomst gesloten over een zesdaagse familiereünie. Die zou plaatsvinden tussen 25 en 30 september. In 2010 vond voor het laatst zo'n reünie plaats.