Orlando Bloom scoort op zijn 36e als Romeo

Hollywoodster Orlando Bloom heeft zijn debuut gemaakt op Broadway. Meteen ook in een iconische rol, die van Romeo in een moderne bewerking van William Shakespeares klassieker "Romeo and Juliet". Hij bracht het er lang niet slecht van af, vonden de meeste recensenten.

De voornaamste kritiek toen bleek dat Orlando Bloom de rol beet had, was dat hij met zijn 36 jaar veel te oud was voor Romeo. "Maar zijn jongensachtige schoonheid past bij de rol", moest The Hollywood Reporter uiteindelijk toegeven. Ook andere recensenten vonden dat Bloom en zijn tegenspeelster Condola Rashad een charmante puurheid uitstraalden.

Over de chemie tussen beide hoofdrolspelers waren de meningen nochtans verdeeld. Volgens NBC speelden ze "hete" scènes, maar de criticus van Time Out NY vond deze versie van "Romeo and Juliet" "de minst erotische of opwindende die ik ooit heb gezien."

De productie van regisseur David Leveaux, in het verleden al meermaals genomineerd voor een Tony Award, kreeg overigens ook kritiek voor enkele ingrepen om het stuk een moderne toets te geven. De meeste critici waren er ook niet gelukkig mee dat hij de toneelklassieker fors had ingekort.