Protest tegen de regering-Rutte in Nederland

In Nederland is vandaag in verschillende steden actiegevoerd tegen de regering-Rutte. Enkele duizenden mensen, zowel van de linkerzijde als aanhangers van de PVV van Geert Wilders, protesteerden tegen de regering.

In Amsterdam hielden zo'n 5.000 mensen een protestmars die georganiseerd was door de linkse SP in samenwerking met vakbonden, migrantenorganisaties en politieke partijen als GroenLinks en 50PLUS. Het motto van de protestmars was "Basta! Nu de ommezwaai".

In Den Haag was er een betoging van de partij van Geert Wilders, de PVV. Daar kwamen zo'n 1.500 mensen op af. Wilders had opgeroepen tot de demonstratie onder het motto "Genoeg is genoeg". "Volgens mij staan hier meer mensen dan de VVD en de PvdA straks als lid overhouden", zo zei hij tot de betogers.

De betogers verzetten zich tegen de eventuele aankoop van gevechtsvliegtuigen, tegen nieuwe belastingen en tegen de besparingen.

De Nederlandse regering van liberalen en sociaaldemocraten maakte eerder deze week opnieuw voor 6 miljard besparingen bekend.