Steeds minder lpg-auto's op de Belgische wegen

Er rijden steeds minder auto's op lpg op de Belgische wegen. Het aantal lpg-auto's is het voorbije jaar met 14 procent gedaald. "Er is nog altijd een groot vooroordeel", klinkt het bij autofederatie Febiac.

"Mensen vinden auto's op gas gevaarlijk", zegt Joost Caesemans van Febiac. "Velen zien ook op tegen de nadelen. Zo mag je in de meeste gesloten parkeergarages niet binnen met een lpg-wagen." De auto's op lpg worden daarenboven nog verder verdrukt door de enorm populaire dieselwagens.

De dieselwagen blijft dus populair. Er rijden nu net geen 3,5 miljoen dieselwagens rond in ons land. Voor het eerst in 15 jaar is ook het aantal benzineauto's gestegen. Daarvan rijden er net geen 2 miljoen rond. "Het verschil aan de pomp tussen diesel en benzine wordt kleiner", zegt Caesemans. "Benzineauto's zijn ook een stuk zuiniger geworden dan vroeger."