Lange wachtrijen op luchthaven van Zaventem

Het computerprobleem dat vanmorgen lange wachtrijen veroorzaakt heeft op Brussels Airport, is opgelost. Verschillende luchtvaartmaatschappijen moesten lange tijd manueel inchecken en daardoor hebben enkele vluchten vertraging opgelopen.

De hele voormiddag stonden er lange wachtrijen in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Door een computerprobleem bij verschillende luchtvaartmaatschappijen verliep het inchecken trager dan gewoonlijk, omdat er manueel moest worden ingecheckt.

Het informaticaprobleem was rond 11:30 uur opgelost. "We keren terug naar een normale situatie", zegt Jan Van der Cruysse van Brussels Airport. "Informatica in de luchtvaart is heel complex. Het vergt samenwerking tussen de computersystemen van de luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven."