Nederlandse prinses Beatrix breekt jukbeen

De Nederlandse prinses Beatrix heeft na een onfortuinlijke val in huiselijke kring haar jukbeen gebroken. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Zij is vanmorgen geopereerd en zal naar verwachting enkele dagen in het ziekenhuis verblijven.

De 75-jarige prinses zal na de operatie thuis voort herstellen in Paleis Huis ten Bosch. De Nederlandse prinses Beatrix was koningin van Nederland tot 30 april van dit jaar. Toen heeft ze de troon overgelaten aan haar oudste zoon Willem-Alexander.

De gevolgen van de valpartij voor de officiële verplichtingen van de prinses worden per geval bekeken. Het eerstvolgende openbare optreden van Beatrix is pas op 1 oktober, blijkt uit de agenda van het koninklijk huis.

In maart kwam de voormalige koningin ook al ten val. Dat gebeurde voor de deur van de Oosterpoort in Groningen, waar ze een concert van het Noord Nederlands Orkest bijwoonde. De vorstin liep over de rode loper en struikelde over een stoeprand onder de loper. Ze kwam hard ten val, maar raakte niet gewond.