Peter Monsaert wint regieprijs voor "Offline"

Peter Monsaert heeft met zijn filmdebuut "Offline" de prijs voor beste regisseur gewonnen op de tweede editie van het Filmfestival van Sint-Petersburg, Rusland. Het is de tiende prijs die Monsaert voor "Offline" verzamelt.

Peter Monsaert was actief in het theater en maakte video-installaties voor hij met "Offline" zijn eerste film draaide. De film met Wim Willaert en Anemone Valcke vertelt het verhaal van oud-gevangene en een studente die elkaar online vinden, maar in het echte leven niet. Triggerfinger componeerde de muziek.

"Ik vind het een bijzondere eer om de prijs voor beste regisseur binnen te halen op een internationaal festival waar de concurrentie bestond uit 14 stuk voor stuk persoonlijke films van sterke, eigenzinnige regisseurs", Monsaert.

"Het is fijn om gewaardeerd te worden voor mijn regiewerk omdat ik in "Offline" heb geprobeerd om mijn eigen stijl en visie vooral via de acteursregie op de film te drukken."

Vorige week mocht "Offline" in Oostende nog drie Ensors in ontvangst nemen, voor beste scenario, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.