Remake van "Smoorverliefd" is "Gouden Film"

De Nederlandse remake "Smoorverliefd" van Hilde Van Mieghem heeft tijdens zijn openingsweek 100.000 mensen naar de bioscopen gelokt. De romantische komedie krijgt zo de status van "Gouden Film".

De "Gouden Film" is een prijs van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film die wordt uitgereikt als een film de kaap van 100.000 bioscoopbezoekers bereikt. De scenarioschrijvers krijgen dan ook de "Gouden Pen" uitgereikt van het Netwerk Scenarioschrijvers in Nederland.

Hilde Van Mieghem is ook de regisseur van de remake van "Smoorverliefd". Zoals in het origineel delen in de Nederlandse "Smoorverliefd" vier vrouwen huis en zorgen. Elk op hun manier zoeken ze hun weg in het labyrint van de liefde. De cast bestaat uit Susan Visser, Anna Drijver, Anna Raadsveld, Beatrice Hillen, Johnny De Mol en de Vlaamse acteur Filip Peeters.

De film beleefde op 9 september zijn première in Den Haag en is sinds 12 september te zien in de Nederlandse bioscopen.