Treinbegeleider in elkaar geslagen op trein Gent-Aalst

Op de trein tussen Gent en Aalst is gisterenmiddag een treinbegeleider aangevallen. Hij liep een gebroken vinger op. De dader is gevat. De vakbonden vrezen dat dit geval van agressie de druppel kan zijn die leidt tot mogelijke acties.

Het incident gebeurde omstreeks half vier. Op de trein bleek één van de inzittenden niet over een geldig ticket te beschikken. "Toen de treinbegeleider voorstelde een ticket te regelen op de trein, ging een aantal jongeren hem te lijf", zegt Jozef Cnudde van de vakbond ACOD.

De dader werd vrij snel gevat ter hoogte van het station van Aalst. De treinbegeleider werd overgebracht naar het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent. "Hij liep zeker een breuk op aan één van de vingers en werd ook geraakt aan de kaak. Maar ik heb de man zelf nog niet kunnen spreken om de precieze details te kennen", gaat Cnudde voort.

Cnudde hoopt dat het incident geen verdere gevolgen heeft. "Ik vrees wel eens dat dit de druppel kan zijn, maar ik hoop dat we de komende dagen eerst kunnen onderhandelen alvorens we tot actie zullen overgaan."