Zeker 70 doden bij aanslag op kerk in Pakistan

Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een kerk in Pakistan zijn zeker 70 doden en 120 gewonden gevallen. De christelijke minderheid in het land is wel vaker het doelwit van geweld. Het is de zwaarste aanslag in jaren.

Twee zelfmoordterroristen hebben een kerk in Pakistan aangevallen net na de zondagsmis. De gelovigen kwamen net buiten toen de twee bommen afgingen. Daarbij zijn zeker 70 doden en 120 gewonden gevallen, onder wie veel kinderen. Er waren 600 mensen aanwezig in de kerk toen de bommen afgingen.

De aanslag is nog niet opgeëist, maar radicale islamisten hebben het wel vaker gemunt op de christelijke minderheid in het land. Ruim anderhalf procent van de inwoners van Pakistan is christen. De aanslag van vandaag is de ergste aanslag in jaren.