"Buitenaardse wagen" vindt een nieuwe eigenaar

Wie een zwak heeft voor mooie wagens en voldoende ruimte heeft in de garage en op de bankrekening, kon tot voor kort de nieuwe eigenaar worden van een "buitenaardse wagen". Het zelfgemaakte voertuig stond enkele dagen te koop en de bouwer noemt de wagen "anders en uniek." Een man uit New Jersey heeft er 100.000 dollar voor betaald.

100.000 dollar (74.000 euro) was ook de prijs die autobouwer Mike Vetter uit Florida vroeg voor zijn opvallend voertuig op vier wielen. Daarvoor krijgt u een motor van 270pk, deuren van een Lamborghini en een middenstuk dat lijkt op een Ferrari. Onder de wagen zijn LED-lampjes aangebracht die van kleur kunnen veranderen en een camera aan de voorkant moet voorkomen dat er stoepranden worden geraakt.

Vetter heeft zelfs aan de jonge gezinnen gedacht, want achteraan is er plaats voor een kinderstoeltje. "Ik ga niet met de auto rijden en mijn vrouw en baby thuis achterlaten", zegt de man hierover in de Amerikaanse pers. En ermee rondgereden heeft hij genoeg gedaan de voorbije maanden. "Minstens drie keer per week trok ik er samen met mijn vrouw en dochter op uit en we waren achteraf positief en gelukkig."

Het huidige exemplaar mag dan wel een koper gevonden hebben - een autodealer uit New Jersey is de gelukkige - hij laat de aanbieding toch nog even staan op de veilingwebsite. Geïnteresseerden hoeven evenwel niet te wanhopen. Het bedrijfje van Vetter heeft nog enkele andere soortgelijke voertuigen staan. "Al moet ik wel zeggen dat deze pas verkochte wagen toch nog iets exclusiever is."

Met het geld dat hij voor zijn "buitenaardse wagen" krijgt, hoopt de man zijn volgende project te financieren. "Ik ben van plan om iets te doen met limousines. Het moeten limo's worden die nog nergens anders te zien zijn." En als dat project ten einde is, overweegt hij om een nieuwe "alienwagen" te fabriceren.

lees ook