"Dit gaat niet om fotografie! Dit gaat om God!"

Een huwelijksdag is meestal onvergetelijk, zeker als ook de priester een opvallende bijdrage levert aan de plechtigheid. Een Amerikaans koppel kan daar over meepraten, want tijdens de inzegening van het huwelijk liep het fout. De priester kreeg het immers op zijn heupen van de huwelijksfotografen.

Rob en zijn aanstaande Noelle staan op het punt om elkaar de eeuwige trouw te beloven, tot de priester voor hen de plechtigheid ineens onderbreekt. Hij draait zich om en vraagt aan de fotografen om elders te gaan postvatten. Op de vraag van de fotograaf waar hij dan wel moet staan, antwoordt de priester: "Overal, als het maar niet op het altaar is."

En de man weet van geen ophouden. "Dit is een plechtige samenkomst en geen fotosessie. Gelieve te verhuizen, of ik zal de ceremonie afbreken." De uitdrukking op het gezicht van de trouwers spreekt boekdelen.

"Ik was niet boos, wel geschokt"

Bruid Noelle Ruehle heeft op CNN gereageerd op de beelden die intussen wereldwijd te zien zijn. "Ik was niet boos, maar ik was wel geschokt en ontzet door wat er zich voor mijn neus afspeelde." Bruidegom Rob Ruehle wist eveneens niet goed wat er gebeurde. "Mijn grootste vrees was dat ik tussenbeide moest komen om het te laten ophouden", lacht hij.

Volgens het koppel werd er nadien nog veel gelachen om het incident, toch voelen ze zich niet helemaal gelukkig. "Het voelt wel een beetje aan als een domper op de feestvreugde", geeft Noelle toe.

Het getrouwde stel is tijdens hun huwelijksreis tot de ontdekking gekomen dat ze plots internetberoemdheden zijn geworden en daar is de broer van Noelle voor verantwoordelijk. Hij zette de beelden online, met alle gekende gevolgen. "We zijn blij met het succes. Hopelijk kan het mensen aan het lachen brengen."

 

lees ook