"Ondoordringbare" vuilniszak niet meeuwbestendig

De nieuwe Blankenbergse "ondoordringbare" vuilniszakken blijken toch niet meeuwbestendig. Het proefproject wordt afgevoerd. "Meeuwen kunnen nog steeds gaten pikken in de zak", meldt de burgemeester.
usage worldwide, Verwendung weltweit

Blankenberge heeft zoals wel meer kuststeden overlast van meeuwen. De vogels worden aangetrokken door het afval in vuilniszakken en vallen die zakken daarom wel vaker aan. Vaak ligt de volledige inhoud van de vuilniszakken verspreid over de hele straat. De kustgemeente is al langer op zoek naar een oplossing voor de overlast.

Sinds september liep er in de kuststad een proefproject met nieuwe "ondoordringbare" vuilniszakken. De stevige zakken bestonden uit verschillende laagjes plastic en zouden ondoordringbaar zijn voor meeuwen. Het proefproject wordt afgevoerd nu blijkt dat de zakken verre van ondoordringbaar zijn. "De zakken zijn inderdaad sterker", zegt burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD), "maar de meeuwen kunnen er nog steeds gaten in pikken".

Door het falende proefproject wordt een andere mogelijke meeuwenoplossing opnieuw onder het stof vandaan gehaald. De stad gaat nu onderzoeken of ondergrondse afvalcontainers een oplossing tegen de meeuwenplaag zijn. Dat was eerder al geopperd, maar het idee was in afwachting van de resultaten van het proefproject met de "ondoordringbare" vuilniszakken in de koelkast beland.