Agent verdacht van hooliganisme is vrij

De Brusselse politieagent die vorige week in Portugal opgepakt was op verdenking van hooliganisme, is vrijgelaten. Dat meldt zijn advocaat. Hij wordt niet in verdenking gesteld en is vrij zonder voorwaarden.

De man, een agent van de zone Brussel-West, was vorige week naar de Champions League-wedstrijd Benfica-Anderlecht in Lissabon gaan kijken. Na de wedstrijd werd hij door de Portugese politie opgepakt.

Zijn advocaat Sven Mary zegt dat de agenten dachten dat hij bij een groep relschoppers hoorde, maar daar bleek geen enkel bewijs voor te zijn. "Hij werd opgepakt omdat hij kortgeschoren haar had, sportschoenen droeg en zijn clubkleuren niet droeg. Ze gingen voort op zijn uiterlijk", zegt Mary in Het Laatste Nieuws.

De agent is vrijgelaten zonder voorwaarden. Volgens de krant kan hij deze week weer aan de slag bij de Brusselse politie.