Dany Ilegems nieuwe hoofdredacteur Humo

Dany Ilegems is de nieuwe hoofdredacteur van Humo. Hij keert terug naar zijn roots. In de jaren 90 werd hij bekend als onderzoeksjournalist van het tijdschrift.
BELGA/VERGULT

Ilegems was eerder al hoofdredacteur van MaoMagazine en Deng. Bij Sanoma lanceerde hij ook als hoofdredacteur het maandblad Goedele en verschillende personality magazines. Het laatste jaar werkte hij vooral mee aan de vernieuwing van het maandblad Feeling.

Ilegems dankt de leiding van Humo en van De Vijver Media "voor het vertrouwen, het geloof en de pittige verwachtingen". "Ondanks alle onheilstijdingen blijft Humo het derde grootste weekblad van Vlaanderen", zegt Ilegems. "Met een gecombineerd bereik dat (blad en digitaal samen) dat van de best bekeken tv-programma's en dat van de kwaliteitskranten in het weekend overtreft. Humo heeft niet alleen een roemrucht verleden, het blijft ook vandaag een journalistieke referentie van formaat. Ik ga geen grote intentieverklaringen afleggen, maar mij samen met de redactie en de medewerkers dubbel plooien om het vooral de lezers en volgers van Humo nog meer naar de zin te maken. Dat kan ernstige gevolgen hebben."

Hij zal meteen starten in zijn nieuwe functie. Ilegems volgt Wouter Van Driessche op. Afgelopen zomer verving Karel Degraeve Van Driessche ad interim. Daarvoor stonden Sam De Graeve en Bart Vanegeren aan het roer. In 2010 verliet Jörgen Oosterwaal het blad.