Jong Keukengeweld promoot Vlaamse gastronomie

45 talentvolle jonge chefs moeten de Vlaamse gastronomie mee in de kijker zetten in binnen- en buitenland. Dat is het opzet van de vijfde editie van Jong Keukengeweld. Vlaanderen Lekker Land stelde vandaag samen met zijn partners Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen en de vijf Provinciale Toeristische organisaties het project voor in Kortrijk.

De 45 jonge chefs, gekozen door een vakjury, moeten de wereld ervan overtuigen dat Vlaanderen culinair en hip is. "Om ons op culinair vlak te onderscheiden van de ons omringende landen, zetten we in op het enorme potentieel aan jonge beloftevolle chefs. Met deze jonge chefs geeft Vlaanderen een gezicht aan onze culinaire dynamiek", zegt Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois (N-VA).

Concreet zullen de chefs hun deuren openen met een traditionele jongerenactie. Jongeren van 18 tot 30 jaar krijgen de kans om voor 45 euro de sfeer op te snuiven in een gastronomisch restaurant. Voor dit bedrag krijgen ze een driegangenmenu van topkwaliteit aangeboden, water en aangepaste wijnen of bieren inbegrepen. Vorig jaar gingen 7.000 jongeren in op het aanbod.

De buitenlandse campagne krijgt de naam "Flemish Kitchen Rebels". Hiervoor werden 35 topchefs geselecteerd om de Vlaamse gastronomie in de wereld te promoten. Internationale journalisten en touroperators worden uitgenodigd om kennis te maken met de restaurants van onze jonge chefs. Chefs worden ook naar het buitenland gestuurd om er voorsmaakjes te geven van de topgastronomie van jonge Vlaamse chefs.