Mumford & Sons last een lange pauze in

De Britse folkrockband Mumford & Sons last een pauze in. Hoe lang ze hun carrière op een lager pitje zetten, is niet bekend. "We gaan er een aanzienlijke periode tussenuit", zegt toetsenist Ben Lovett aan het muziekblad Rolling Stone.
©Chris Stessens

Mumford & Sons speelde afgelopen vrijdag het laatste concert van hun wereldtournee. Het moment om een pauze in te lassen, zo kondigt toetsenist Lovett aan. Hoe lang die pauze zal duren, weten de groepsleden nog niet.

"We weten alleen dat we behoorlijk lang vrij nemen en dat we teruggaan naar een leven waarin we wat rondhangen, zonder verplichtingen of druk. Het voelt nu een beetje als de laatste week voor de schoolvakantie. Ik denk dat iedereen ernaar uitkijkt om een lege agenda te hebben."

"We willen gewoon uitrusten. De afgelopen periode hebben we niet veel tijd gehad om bij andere mensen te zijn en een leven buiten de band te hebben. Ik denk dat we daar nu aan toe zijn, om heel weinig te doen, vooral op het gebied van Mumford & Sons", besluit Lovett.

Mumford & Sons brak door in 2009 met het album "Sigh no more". Vorig jaar brachten ze met "Babel" een al even succesvolle opvolger uit.