Protest tegen afschaffen subsidies bos- en zeeklassen

In Antwerpen hebben enkele honderden mensen voor het begin van de gemeenteraad gedemonstreerd tegen de geplande afschaffing van de subsidies voor bos- en zeeklassen van het stedelijk onderwijs. Het Antwerpse stadsbestuur betaalde tot nu toe ruim drie vierde van wat die meerdaagse uitstappen kosten.
Ton Koene

De manifestanten noemden de schrapping van de subsidies een asociale maatregel, omdat er volgens hen vooral kansarme kinderen zitten in het stedelijk onderwijs dat de bos- en zeeklassen organiseert. Zij vragen overleg met het gemeentebestuur.

Een delegatie van de betogers kreeg een onderhoud met schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open VLD). Maar die blijft bij zijn voornemen, omdat hij het stedelijk onderwijs geen voorkeursbehandeling wil geven tegenover de andere netten.

Antwerpen gaat nu voor elke scholier een som opzijzetten van 60 euro voor uitstappen, dus niet alleen voor de kinderen in het stedelijk onderwijs.