Publiek kiest dit jaar zelf een goed doel voor MFL

Studio Brussel heeft vanmorgen samen met de Koning Boudewijnstichting het startschot gegeven voor de achtste editie van Music For Life. Een datum en locatie voor de solidariteitsactie is al bekend, maar voor welk goed doel er geld wordt ingezameld, kan het publiek dit jaar zelf kiezen.
"Siska staat op" zond uit in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom.

Music For Life zal dit jaar plaatsvinden van 17 tot en met 24 december. Die week wordt omgedoopt tot "de warmste week". De centrale locatie voor deze achtste editie wordt het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, waar het dancefestival Tomorrowland plaatsvindt. De studio van het ochtendprogramma "Siska staat op" stond vanmorgen voor de gelegenheid dan ook daar.

Wat er allemaal te gebeuren staat en hoe Music For Life er precies zal uitzien, doet Studio Brussel begin december uit de doeken. Vriendengroepen, verenigingen en scholen kunnen nu al wel beginnen na te denken welk goed doel ze willen steunen. Ze kunnen vanaf vandaag een voorstel doen via musicforlife.be.

“We geloven immers dat een solidariteitsactie als Music for life anno 2013 enorm relevant en warm is als we die nog meer met iedereen samen kunnen maken", zegt Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. "Daarom willen we dit jaar iedereen zelf laten kiezen voor welk goede doel ze zich willen inzetten. Waarom zouden we één goed doel uitpikken als we kunnen samenwerken met zoveel vzw’s die zich al inzetten voor een solidaire samenleving?"

Aan welke criteria moet een goed doel voldoen?

De goede doelen die vanaf vandaag kunnen worden voorgesteld, zullen geëvalueerd worden door de Koning Boudewijnstichting, de structurele partner van Studio Brussel voor Music For Life 2013. Dit zijn de criteria waaraan een goed doel moet voldoen:

  • Het gaat om een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk.
  • De vzw is gevestigd in Vlaanderen of Brussel (met een Nederlandstalige werking).
  • De vzw wordt beschouwd als een "goed doel". De organisatie zet zich in voor de levenskwaliteit van andere mensen en hun omgeving.

Zodra een goed doel is goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting, kunnen mensen nadenken over de acties die ze willen organiseren. "We zijn ervan overtuigd dat de Vlamingen ook dit jaar weer massaal warme acties op poten zullen zetten tijdens de week voor Kerstmis, zodat die week ook effectief “de warmste week” van het jaar wordt", zegt Van Biesen.

De Koning Boudewijnstichting steunt projecten rond onder meer gezondheid, armoede en migratie. Bij de organisatie kijkt men uit naar de samenwerking met Studio Brussel. "Een van onze belangrijkste activiteiten is het stimuleren van de vrijgevigheid en deze actie van Music For Life past perfect in ons programma", zegt Josse Abrahams van de stichting.