Verpakkingsbedrijf Valéron in Essen staakt

Bij verpakkingsbedrijf Valéron heeft het personeel spontaan het werk neergelegd omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao in het bedrijf zijn afgesprongen.

De directie had een voorstel voor een cao gedaan maar dat werd door 95 procent van de personeelsleden verworpen. Naast de afgesprongen onderhandelingen is volgens de bonden ook de houding van de directie de laatste tijd een probleem.

"Het tweede feit waarvoor we actievoeren, is de sociale onrust die het management creëert. Er wordt heel weinig gecommuniceerd met het personeel", zegt vakbondsman Peter De Locht. "Een voorbeeld: er zijn mensen die van de dagdienst naar het ploegstelsel worden overgeheveld zonder enige vorm van overleg."

Bij Valéron in Essen werken zo'n honderd mensen. Het bedrijf maakt plastic folie.