Voert Kris Peeters de liberalen dronken?

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft vanmiddag in het Vlaams Parlement zijn Septemberverklaring voorgesteld. Voor de jongerenafdeling van oppositiepartij Open VLD is dat kennelijk het teken drank boven te halen.

Het spel van Jong VLD is duidelijk. Wanneer Kris Peeters het onder meer heeft over investeren, zuurstof en gezinnen, is een slok bier op zijn plaats. De projecten Vlaanderen in actie, Oosterweel en de Onderwijshervorming zijn goed voor twee slokken bier. Als de minister-president het heeft over panda's, de Copernicaanse omwenteling en hard werken, moet het glas meteen leeggedronken worden. Mocht hij zich kandidaat-premier stellen, halen de liberalen er sterke drank bij.

Jongerenvoorzitter Frederick Vandeput verwacht op voorhand dat minister-president Peeters noodgedwongen niet veel zal praten over zijn verwezenlijkingen. "Het zal opnieuw een greep worden uit zijn verschillende buzz-woorden die hij als "great communicator" vaak gebruikt."

Deredactie.be nam de proef bij de som en telde het aantal slokjes (zonder ze ook zelf op te drinken, nvdr). In het totaal verplicht Kris Peeters de jonge liberalen om 19 slokken, 3 ad fundum's en een shotje sterke drank te drinken.

lees ook