Werk Arne Quinze aan Vlaams Parlement wordt afgebroken

Het werk "The sequence" van kunstenaar Arne Quinze aan het Vlaams Parlement wordt binnenkort afgebroken. Dat heeft Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) bij de opening van het parlementaire jaar gezegd.
BELGA/VERGULT

Het kunstwerk van Quinze, een opvallende oranje houten constructie van 20 meter lang en 5 meter hoog, werd in 2008 ingehuldigd tijdens het eerste Festival van de Politiek in het Vlaams Parlement. Het kunstwerk verbindt het Parlement met het Huis van de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Het was de bedoeling dat het werk minstens vijf jaar zou blijven staan. Het kunstwerk was niet onomstreden. Zo had onder meer Vlaams Belang kritiek op de kostprijs (387.000 euro) van de constructie. Daarom applaudisseerden ook enkele leden van het Vlaams Belang bij de bevestiging van Peumans dat het kunstwerk zou worden afgebroken.