29 en 20 jaar cel voor roofmoordenaars Wemmel

De twee hoofdverdachten van de roofmoord op een advocatengezin in Wemmel, drie jaar geleden, zijn veroordeeld tot 29 jaar gevangenis. De mededader die buiten de wacht hield, krijgt 20 jaar cel.

Dat heeft de assisenjury in Brussel beslist. Het openbaar ministerie had levenslang gevraagd voor de twee hoofdverdachten, maar de jury heeft uiteindelijk de verdediging gevolgd en heeft rekening gehouden met verzachtende omstandigheden.

"De afschuw van de feiten maakt dat je hier niet fier kan buitenstappen. 29 jaar is hetgeen wij hadden voorgesteld. De jury is ons daarin gevolgd, gelet op de verzachtende omstandigheden die zijn toegekend geweest. Dat is goed zo. Voor het overige is het aan die mensen om gedurende de jaren die nu komen, opnieuw iets van hun leven te maken", zegt Sven Mary, advocaat van een van de daders.

De mannen waren uit op de dure auto's van het gezin maar het kwam tot een schietpartij. De vader, de moeder en de zoon werden gedood. De vriendin van de zoon werd zwaargewond.