"Alsof je deelnemer aan de Olympische Spelen bent"

Op 13 november zetten ’s werelds bekendste topmodellen weer hun beste beentje voor in de spectaculaire lingerieshow van Victoria’s Secret. Maar wie het ene jaar meedoet, is niet zeker van een volgende deelname. En de naambekendheid is ook geen allesbepalende factor. Ieder model moet zich opnieuw aanmelden voor een nieuwe casting, ook dit jaar weer. Creatief manager Sophia Neophitou-Apostolou lichtte de selectieprocedure toe op de modesite Vogue UK.
AP2012

"De hele selectieprocedure is vrij angstaanjagend. Er is een eerste aparte casting, waar een voorlopige selectie gemaakt wordt. Daarna komt het hele productieteam samen om de definitieve keuzes aan te duiden. Die zit dan aan een lange tafel in een kamer met heel felle belichting. De modellen moeten dan voortdurend op- en aflopen."

"Alle meisjes moeten dat doen, zelfs degenen die al onder contract liggen. Dat is een erg zenuwslopende ervaring voor hen."

"De belangrijkste selectie is dat je als model show-klaar bent. Alsof je een deelnemer aan de Olympische Spelen bent. Ze moeten in topconditie zijn. Het heeft niets te maken met slank zijn of wat daarmee samenhangt. Het komt alleen neer op het feit of je helemaal klaar bent om op een podium te stappen en het beste te tonen wat in je mogelijkheden ligt."

Maar als eenmaal het show-moment er is, dan is het "hemels plezier. Volwaardig theater en spektakel. En backstage, dat is een buitenwereldse ervaring."

AP2012

lees ook