"Ik wist onmiddellijk dat ik het verprutst had"

Dat iemand een dier niet kent -"woestijnvis" in plaats van "woestijnvos"-, of zelfs nooit gehoord heeft van een zangeres -"Asibille O" in plaats van "Isabelle A"-, daar kunnen tv-kijkers nog inkomen en uiteindelijk hartelijk om lachen. Maar wanneer een woord volledig uitgeschreven is op het "Rad van fortuin"-bord, en het dan nog verkeerd afgelezen wordt, dan wordt het uiterst pijnlijk. Het overkwam vorige week een Amerikaanse deelnemer aan "Wheel of fortune". "Mijn ergste nachtmerrie werd werkelijkheid", aldus kandidaat Paul Atkinson.

Atkinson was op dat moment goed bezig met het draaien van het rad en zelfs in de running om het bedrag van 1 miljoen dollar te winnen. Toen hij de mogelijkheid kreeg om de oplossing te geven, stond op het bord : "Corner Curio Ca-inet". Maar bij het aflezen/uitspreken van de drie woorden ging de brandweerman uit Oregon helemaal de mist in: "Corno Curo Cabinet". Een andere kandidaat met meer dictielessen achter de kiezen kreeg de woorden wel goed uitgesproken.

Presentator Pat Sajak troostte Atkinson met: "Het is zo een van die dingen die niet uit je mond komen zoals je bedoeld had."

Atkinson reageerde achteraf op ABC News: "Ik was nerveus. Aan mijn rechterkant stond dan nog eens die verdomste Pat Sajak. Die lichten en de camera’s stonden recht op mijn gezicht gericht."

"Ik kende het woord helemaal niet, was het nooit voordien tegengekomen. Ik wist onmiddellijk dat ik het verprutst had. Ik besefte dat er iets geweldigs had kunnen gebeuren, maar in de plaats daarvan maakte ik er een zootje van. Wat een nachtmerrie!"

"Ik heb het filmpje intussen honderd keer gezien en het blijft iedere keer opnieuw erg pijnlijk", voegde hij er op CNN aan toe.

Uiteindelijk moest de man zich tevreden stellen met 2.000 dollar (1.480 euro).

lees ook