Ketnet pakt uit met 10 nieuwe programma's

In de Ketnet-studio is vandaag het nieuwe seizoen voorgesteld van de kinderzender. Naast de vaste waarden pakt Ketnet uit met 10 nieuwe programma's, waaronder "De omgekeerde quiz" met Nico Sturm en de fictiereeks "Gogogo!".
De fictiereeks "Gogogo!" is een van de nieuwe programma's.

Het nieuwe Ketnet-seizoen is aan de pers voorgesteld onder het motto "Iedereen aan boord". Die slagzin verwijst naar een van de vlaggenschepen van het nieuwe seizoen, "Kapitein Winokio’s grote notenboot", maar het is ook een samenvatting van waar de zender wil voor staan.

“Ketnet is er voor álle kinderen. Tegelijk willen we ook hun ouders bereiken en proberen we ook hen te betrekken bij ons aanbod en onze aanpak. Daarnaast werken we nauw samen met het maatschappelijke middenveld en met experten(organisaties) om een zo divers en relevant mogelijk aanbod te kunnen verzorgen", zegt netmanager Wouter Quartier. "Zo onderscheiden we ons van andere kinderzenders."

10 nieuwe programma's

Een eerste blikvanger van het nieuwe seizoen is zoals gezegd "Kapitein Winokio's grote notenboot" (kleine foto), waarin de kapitein "muziek maakt met zijn muzikale vrienden en en passant op Winokiaanse wijze allerhande vragen van de kinderen beantwoordt".

Er zijn ook de muziekwedstrijd "Wie wordt junior 2013?" en "De omgekeerde quiz" met Nico Sturm, een mix van humor, spel en geestige quizvragen. In "Sjieke dinges" kunnen de Ketnetters kennismaken met talentvolle jongeren die gepassioneerd in de weer zijn met hun hobby.

De kinderzender brengt zijn kijkers dit najaar ook "Wickie de viking", de gloednieuwe CGI-animatiereeks van Studio 100. In "De 5 voor 12-show" helpt wrapper Leonard dan weer elke week enkele Ketnetters om een droom of gekke wens uit hun Checklist te realiseren. En "Boris en Binti" is een nieuwe animatiereeks voor kleuters.

Fictie is er met "Gogogo!", een reeks over 7 tieners in een internaat. Onder meer Charlotte Leysen, Abigail Abraham en Maarten Goffin spelen de hoofdrollen. De vijfdelige special "Mega Mindy. Reis in de tijd" brengt de bekende personages Mieke en Toby naar de middeleeuwen. "Klaslokaal abnormaal" ten slotte is een pittige en interactieve quiz in een virtueel klaslokaal met visueel verrassende vragen van quizmaster-leraar Alain Rinckhout.

Daarnaast pakt Ketnet uit met nieuwe reeksen van "Rox", "Galaxy Park", "Zingaburia", "Oma & oma", "Helden" en "Kaatje". Ook de weekendochtendshow "Ketnet king size" en het nieuwsmagazine "Karrewiet" blijven vaste waarden.